dijous, 25 d’octubre del 2012

Us oferim una reflexió que L'Ampa de L'escola JUJOL es proporciona via Facebook....
Dissabte hi ha MANIFESTACIÖ per les RETALLADES en l'Escola Pública.

La comissió contra les retallades de l’ampa de l'escola Jujol volem compartir 10 raons per anar aquest dissabte a la manifestació convocada en defensa de l’escola pública. Aquests són els nostres motius:

1.- Perquè convoca TOTA la comunitat educativa.
2.- Perquè ja estem patint les retallades més greus des que es va instaurar la democràcia. No són paraules, són xifres: davallada del 13% de la inv


ersió, 3.000 professors menys i 30.000 alumnes més. Es tornen als pressupostos del 2007, però amb 148.000 alumnes més.
3.- Perquè, a les escoles, això s’ha traduït en que els professors de baixa no seran substituïts fins passats els 10 dies lectius (gairebé 15 dies), i hi ha menys hores d’atenció per les criatures amb necessitats especials, menys mestres, menys beques de menjador i material escolar i més alumnes per classe.
4.- Perquè les polítiques d’austeritat dictades per Merkel, Rajoy i Mas provocaran més retallades.
5.- Perquè Catalunya és la regió d’Europa que menys inverteix en educació respecte la riquesa que genera.
6.- Perquè 1 de cada 4 nens viu sota el llindar de la pobresa i som el país on més han crescut les desigualtats socials.
7.- Perquè les taxes universitàries han incrementat un 66%, mesura que ha convertit la nostra universitat en la quarta més cara d’Europa.
8.- Perquè les subvencions a les escoles bressol públiques s’han reduït un 51%, per un 10% a les privades.
9.- Perquè, ara que Catalunya pensa com vol ser i estem convocats a les urnes el proper 25 de novembre, no hem de deixar que les retallades en educació, devastadores pel que fa a la pretesa igualtat d’oportunitats, passin interessadament a un segon pla.
10.- Perquè entre tots hem de construir un mur de contenció contra el desmantellament de l’intent d’estat del benestar que teníem i els serveis públics. O això o la caritat i la policia acabaran fent les polítiques socials.

Fins aquí (només) 10 motius. En teniu més?

Els podeu trobar a :

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada